kinderenopvakantie.nl

U gaat met uw baby op vakantie

Als u met uw baby op vakantie gaat, is het heel belangrijk u goed voor te bereiden. Welke spullen moeten er mee bijvoorbeeld. Het is verstandig om vooraf een checklist te maken van de spullen die u nodig heeft en zeker niet moet vergeten. Waarschijnlijk kunt u op uw vakantie-adres genoeg spullen krijgen voor uw baby. Het belangrijkste is een voorraadje voor de eerste dagen. U heeft dan genoeg mee en heeft ruim de tijd om uit te zoeken waar u uw voorraad aan kunt vullen. Te denken valt aan luiers, crème, doekjes, voeding, melk enz. Als u er gaandeweg achter komt dat u niet alles op uw checklist heeft staan, vul de lijst dan direct aan. Zo vergeet u niets. Voor uw baby moet u ook een paspoort hebben, regel dat op tijd! Een dergelijke voorraad heeft u thuis niet direct nodig. Het is slim om alles ruim van tevoren klaar te leggen. Dan hoeft u er niet op het laatste moment om te zoeken.

Een belangrijke tip is om op vakantie zoveel mogelijk hetzelfde ritme aan te houden als thuis. De basis is dat het goed is voor uw baby om dezelfde etens- en slaaptijden aan te houden als thuis, daar is uw kindje aan gewend. Daar omheen kunt u veel ondernemen! Op deze manier is een verre reis heel goed mogelijk. En als u op vakantie met uw baby in Nederland blijft, is natuurlijk bijna alles mogelijk wat u thuis ook gewend bent. Lange reistijden: niet aan de orde. Spulletjes voor uw baby nodig: er is altijd een winkel in de buurt. En mocht het toch niet goed gaan dan bent u in een ommezien weer thuis.

Waar gaat u naartoe?

En dan de grote vraag. Waar gaat u naar toe? Dat hangt helemaal van uw eigen keuze af. Als u een verre reis wilt maken dan kan dat ook prima als u een baby heeft. Maar ook dichterbij huis is vakantie met uw baby heel goed mogelijk. U kunt bijvoorbeeld gaan kamperen. Of een hotel of appartement boeken dat van alle gemakken voor uw kleine baby is voorzien. Of wat te denken van een vakantiehuis, uitgerust met alle gemakken die u en uw baby nodig hebben. U kunt zelfs all inclusive met uw baby op vakantie gaan. Er zijn accommodaties die een oppasservice aanbieden en zelfs animatie voor uw baby hebben. En misschien denkt u er niet zo snel aan maar ook wintersport is met een baby heel goed mogelijk. Veel hotels hebben een crèche, vaak zelfs met Nederlandse begeleiding. En wat u ook boekt, het is verstandig om te kijken of de belangrijkste faciliteiten aanwezig zijn of dat u die kunt huren. Campings, hotels, appartementen, bijna allemaal bieden ze minimaal een bedje, een badje en\of een stoeltje voor uw baby.

Vliegen

Er zijn nog best veel mensen met baby’s die kiezen voor een vliegreis, meestal naar een zonnige bestemming. Het is misschien wat overbodig om het hier te noemen maar u moet uw baby niet teveel aan de zon blootstellen. Goed insmeren is heel belangrijk, gebruikt u een zonnecrème met minimaal beschermingsfactor 40. Ook hier geldt weer: bereidt u zich goed voor. Neem genoeg eten, drinken, luiers, doekjes en crème mee voor tijdens de reis. Liever iets teveel dan te weining. U zou de eerste niet zijn die een vertraging oploopt. Denk zeker aan een flesje water om uw baby tijdens opstijgen en landen te kunnen laten slikken. Dat vermindert of voorkomt druk op de oortjes. De baby’s die al vast voedsel eten, kunt u daarvoor bijvoorbeeld een soepstengel geven. Dat werkt ook goed. Het is wel verstandig om goed te kijken naar hoeveel gewicht u op een vlucht mag meenemen. Als u boven de limiet komt, moet u daar vaak extra voor betalen.

Met de auto

Veel mensen gaan met de auto op vakantie. Of u naar het binnen- of het buitenland gaat, ook met een baby is dat prima te doen. Waarschijnlijk ziet u wel op tegen de autorit. Maar met een paar afstemmingen kan het heel gemakkelijk gaan. U kunt het beste uw rijtijden gelijk laten lopen aan de slaaptijden van uw baby. Ga dus van huis op het moment dat uw baby moet slapen. En als uw kindje wakker is, neem dan de tijd voor een lekker lange pauze. U kunt dan zelf even wat drinken en eten en u heeft de tijd om uw kindje te verschonen, wat te laten eten of drinken en even lekker te spelen. Als u dan als afsluiting van de pauze nog even een wandelingetje maakt dan is uw baby in de meeste gevallen wel weer klaar voor een nieuwe rit in de auto. In principe moet u eigenlijk om de 2 uur stoppen maar als uw baby lekker ligt te slapen, kunt u best nog een stukje doorrijden.

Kindvriendelijke vakanties