kinderenopvakantie.nl

Schoolgaande kinderen mee op vakantie

Als u schoolgaande kinderen heeft zijn er voor de vakantie eindeloos veel mogelijkheden. Met de auto naar een prachtige bestemming in het buitenland of gewoon lekker in eigen land. Camping, vakantiepark, aquapark, hotel, appartement. U hoeft het maar te bedenken en het kan. Veel ouders kiezen meer en meer ook voor kortere vakantie, lekker een weekendje weg samen met uw kinderen.

Wilt u actief en avontuurlijk op vakantie? Of juist lekker rustig aan doen in de zon? Alles is mogelijk. Van een avontuurlijke fietsvakantie tot een verre zonvakantie of rondtrekken in een exotisch land, u kiest. En bij alle soorten vakanties geldt dat u de mogelijkheid heeft allerlei vermaak en bezigheden voor uw kind te regelen.

Kamperen

Verreweg de meeste ouders met schoolgaande kinderen kiezen voor een kampeervakantie. Kinderen vermaken zich altijd geweldig op een camping, hebben al snel vriendjes en kunnen letterlijk de hele dag wel spelen. Als u gaat kamperen, kunt u dat natuurlijk met uw eigen tent doen. Er zijn echter ook campings waar u een tent (of caravan) kunt huren dat al volledig van alle gemakken is voorzien. Bedden en beddengoed, tafel en stoelen, een koelkast en een fornuis, potten, pannen, bestek, alles is er dan al. U hoeft dat dan niet allemaal zelf mee te nemen.

Er is ook een nieuwe manier van kamperen die steeds meer in trek begint te komen, het zogenaamde glamping. Glamping is dan een samentrekking van de woorden glamourous en camping. Glamping is kamperen in een kwalitatief hoogstaande en van alle gemakken voorziene bungalow- of safaritent. Waar moet u dan aan denken? Zet u schrap: een volledig uitgeruste keuken, comfortabele stoelen, een koel- en een vrieskast en natuurlijk heerlijke comfortabele bedden. Om de uitrusting volmaakt te maken is er vaak zelfs een douche en toilet, een televisie en een vaatwasser. Op vakantie op de camping net zo comfortabel als thuis. Geen wonder dat glamping zo populair aan het worden is.

Vakantiepark

Voor een vakantie samen met uw schoolgaande kinderen is ook een bungalow, een appartement of een vakantiehuis heel geschikt. U heeft het gemak van een huis met slaapkamers voor uzelf en voor uw kinderen. En natuurlijk heeft u de beschikking over alle gemakken die u thuis ook heeft. Keuken, toilet, douche of bad, noem maar op. En dan hebben we het nog niets eens gehad over de avontuurlijke en actieve vakanties. Vaak gaat het dan om een reis waarbij u rondtrekt in een ver en exotisch land of om een doevakantie waarbij u heerlijk kunt fietsen en sporten. Ook wintersport moet hierbij genoemd worden. Ook dat kunt u prima met uw schoolgaande kinderen doen. En we herhalen het nog maar eens een keer: voor alles geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is! Van alles zelf doen tot all inclusive, alles is mogelijk.

Vele mogelijkheden

U moet nog wel besluiten of u met de auto of met het vliegtuig op vakantie gaat. Gaat u in de auto dan heeft u het voordeel dat u zelf de reis kunt indelen, wanneer u rust en rijdt. En dat u op uw vakantiebestemming altijd de auto bij de hand heeft. Sommige mensen kijken wel op tegen een lange reis in de auto. Voor andere mensen is de reis in de auto al direct het begin van een fijne vakantie. En tenslotte: u kunt in, op en achter de auto natuurlijk veel bagage meenemen. Gaat u met het vliegtuig dan is natuurlijk de mogelijkheid om veel bagage mee te nemen veel beperkter. Maar met het vliegtuig kunt u wel die ene gedroomde verre vakantie maken. Uiteindelijk komt het er natuurlijk op neer dat u zelf bepaalt wat voor u en uw schoolgaande kinderen de mooiste en beste vakantie is. En de voorpret is natuurlijk ook al geweldig, wat gaan we doen? Naar een zonnig en ver land of in eigen land? Kamperen of in een hotel? Camping of vakantiepark? Basic of luxe? Zo lekker om je daar van tevoren al op te verheugen.

Kindvriendelijke vakanties