kinderenopvakantie.nl

Met pubers op vakantie

Als u puberkinderen heeft dan weet u het. Dit is wel een bijzondere groep kinderen. Als u met ze op vakantie gaat, betrek ze dan zeker in de keuzes die u gaat maken. Niet alleen als het gaat om de bestemming maar ook in de keuze voor een bepaalde accommodatie. Het geeft zoveel minder teleurstelling achteraf als u uw vakantieplannen vooraf met hen bespreekt en rekening houdt met de wensen en keuzes van uw puberkinderen. Er gaat een moment komen dat uw puberkinderen niet meer met u op vakantie willen. Dus als u samen met hen beslist waar en hoe u op vakantie gaat, zorgt u ervoor dat uw kinderen en u een mooie vakantie hebben. Elke vakantie met puberkinderen zou wel eens de laatste vakantie samen kunnen zijn.

Welke bestemming?

Of u nu hebt besloten ver weg te gaan of in Nederland te blijven, pubers willen het liefst op vakantie naar een plek waar ze andere pubers ontmoeten. Het is dus belangrijk om op zoek te gaan naar een bestemming uit waar ook andere ouders met pubers voor kiezen. Als u op zoek gaat naar een vakantiebestemming waar ze activiteiten en voorzieningen hebben als een zwembad, een disco, een strand of mogelijkheden om te sporten dan is de kans heel erg groot dat uw pubers hier leeftijdsgenoten tegen zullen komen. En dat willen ze het liefst!

Activiteiten

Soms is het lastig maar u moet zich bedenken dat pubers niet alles samen met hun ouders willen doen. Ze doen het liefst hun eigen ding en willen eigenlijk het liefst dat hun ouders zich niet teveel met hen bemoeien. Daarom is het slim om uw pubers niet te dwingen om mee te gaan naar zaken als een fietstocht of een culturele activiteit. Als ze mee willen, geven ze dat zelf wel aan. Dat geeft ze ook het gevoel dingen zelf te kunnen bepalen. Het liefst doen ze dingen samen met andere pubers en hun mogelijkheden zelf te ontdekken. Het is dus eigenlijk gewoon goed als ze een keer lang uitslapen of een avond\nacht laat opblijven. Dat hoort bij hun belevingswereld. Als u uw puberkinderen die vrijheid geeft, zullen ze ook rekening houden met de dingen die u wilt. En gaat u met deze bijzondere kinderen op vakantie dan hoeft u zich niet druk te maken over wat u voor hen mee hoeft te nemen. Dat regelen ze het liefste zelf. Dus betrek hen wel in de voorbereiding maar laat ze zeker hun eigen kleding en spullen uitzoeken om mee te nemen. Als alles in goed overleg gaat, kunt u met uw puberkinderen prima afspraken maken. Ook tijdens de vakantie.

een vakantie met pubers