kinderenopvakantie.nl

Met uw peuter op vakantie

Als uw kinderen al peuter zijn, kunt u nog steeds prima met ze op vakantie! Ook hier geldt weer dat het verstandig is, voor zover dat kan, vooraf met zoveel mogelijk zaken rekening te houden. En goed te inventariseren wat uw wensen zijn. Een goede voorbereiding maakt een vakantie met uw peuter zoveel fijner!

Net als met een baby is het goed voor u en uw peuter om de reistijden overeen te stemmen met het dag- en eventueel nachtritme van uw kind. En dat is ook van toepassing op de vakantie zelf. Een programma dat aansluit op het ritme van uw kind levert u weinig tot geen problemen op. Juist omdat uw kind niet uit zijn of haar vaste patroon wordt gehaald. Met welk vervoermiddel u ook op vakantie gaat, met een goede voorbereiding verloopt uw reis het gemakkelijkst en het soepelst.

Ook voor peuters geldt dat het belangrijk is dat er op uw vakantiebestemming spulletjes aanwezig zijn die speciaal voor uw kind zijn zoals een kinderstoel en\of een peuterbedje. En wat is er voor uw kind fijner dat een vakantieplek waar hij in de zandbak kan spelen, in een speeltuin kan spelen, lekker kan klimmen of gewoon de ruimte heeft om lekker te rennen? Ook zaken dus die u vooraf tijdens de voorbereiding op uw vakantie kunt regelen. En nog een groot voordeel van het op vakantie gaan met uw peuter. U bent nog niet gebonden aan een vakantie in een schoolperiode. Een vakantie in het voorjaar of najaar is bijna altijd een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen. En u loopt minder risico dat uw favoriete vakantiebestemming al volgeboekt is.

Kindvriendelijke vakantiebestemming

En waar kunt u dan met uw peuter naar toe? Zomaar een opsomming van mogelijkheden. U kunt lekker kamperen op een camping, vaak zijn er op een camping zoveel kinderen dat uw kind al snel vriendjes en vriendinnetjes maakt. En als u een opblaasbaar zwembadje meeneemt, is dolle pret gegarandeerd. Campings bieden vaak ook de mogelijkheid aan om een complete tent te huren, inclusief alle benodigde spullen voor uw peuter. Of gaat u eens logeren in een van alle gemakken voorzien hotel, daar hoeft u er alleen maar om te denken een heerlijke vakantie met uw kind te hebben. U kunt ook een appartement boeken met alle voorzieningen die u nodig heeft. Of een vakantiebungalow op een vakantiepark dat speciaal voor kinderen is ingericht. Een speciale aanrader zijn de aquaparken in binnen- en buitenland. Een hele vakantie lang zon-, speel- en waterpret voor u en uw kind! Bijna alle aanbieders van een mooie vakantie met kinderen kennen een animatieteam of zelfs een crèche, een kidsclub of kinderopvang. En als u eraan denkt uw vakantie te boeken op een plaats waar in de buurt nog heel veel te doen is dan heeft u samen met uw kind(eren) een geweldige vakantie! Juist de combinatie van leuke dingen doen en kunnen spelen, is een feest voor uw kind.

Verre reis

Als u zelf verre reizen heeft gemaakt en erover nadenkt dat ook met uw kind te doen, dan hoeft niets u tegen te houden. Als u zelf daarvoor alles wilt plannen, voorbereiden en regelen dan is dat heel goed mogelijk. Wilt u zich dat werk besparen, kunt u erover nadenken om een reis te boeken waarbij al die zaken al voor u worden geregeld. Ook dat is mogelijk. Deze speciale reizen voor ouders met jonge kinderen zijn vaak te boeken in die periodes van het jaar waarin het weer goed is voor de jongste kinderen. In het algemeen vallen deze reizen niet in het hoogseizoen. Dat scheelt ook erg veel in de prijs van een dergelijke verre vakantie. Dus als uw kind nog niet verplicht naar school hoeft, is het zeer aan te raden hier goed op te letten.

En als u dan op uw zonbestemming bent aangekomen, dan moet u erom denken dat het voor uw kind niet goed is om op de heetste momenten van de dag in de zon te spelen. Uw kind moet eigenlijk meerdere keren per dag worden ingesmeerd met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor. Helemaal als ze veel in en bij het water spelen. U kunt ook overwegen uw kind een shirtje te laten dragen en een hoedje of een petje. Zelfs een zonnebril is geen overbodige luxe En met al dat heerlijke warme weer is het belangrijk uw kind regelmatig te laten drinken.

Kindvriendelijke vakanties